Det här är Musikhjälpen

En decembervecka om året sänder vi dygnet runt för att lyfta fram en undanskymd mänsklig katastrof. I Musikhjälpen är det din musik – och ditt engagemang – som räddar liv.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder vi direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år.

I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad. Under veckan får de besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen.

musikhjalpen.se kan du läsa mer och hitta den information du behöver.

Musikhjälpen genom åren

Här är en kortfattad historik om tidigare Musikhjälpen:

❤️ 2008, Malmö 13-19 december Årets tema: 67 miljoner flyktingar behöver din hjälp. Programledare: Henrik Torehammar, Kitty Jutbring och Ehsan Noroozi. Tillsammans ...

Musikhjälpen 2020 hålls i Norrköping

Den 14-20 december är det dags för den trettonde upplagan av Musikhjälpen. I år står glasburen på Gamla torget i Norrköping och den sex dygn långa sändningen kommer som vanligt att fyllas av gäster och artister – m...