Tänk på när du namnger insamlingen

Tänk på när du namnger insamlingen

Radiohjälpen som står bakom insamlingen ber alla att tänka på att inte använda insamlingssidan som en plattform för att sprida sina egna budskap eller driva kampanjer som inte har med Musikhjälpen att göra. Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpens verksamheter är oberoende från politiska intressen och vi tillåter därför inte att man bedriver kampanjer kring en viss sakfråga på våra plattformar. Det är inte tillåtet att starta en insamling som innehåller följande: svordomar och obscena ord, pornografiskt innehåll, främlingsfientliga och/eller sexistiska yttranden. Det är inte heller tillåtet med namn på insamlingar som innehåller hot, trakasserier, uppvigling, personliga påhopp, förtal, skvaller eller lögner. Ett namn på en insamling får aldrig syfta till att främja användning av droger eller alkohol. Du får inte heller låtsas vara någon annan än den du är, t.ex genom att använda någon annan persons eller företags namn.Vi förbehåller oss rätten att be den som startat en insamling som strider mot våra regler att ändra namn på den eller så kommer insamlingen att tas bort. I det sistnämnda fallet så tillfaller redan insamlade medel Radiohjälpens insamling för Musikhjälpen.
Det här fältet modereras utifrån lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen). Den som väljer att döpa sin insamling till något som är i strid mot gällande lag kan bli personligen ansvarig för detta. Läs mer här: Regler och Villkor

Skänk en peruk för alls rätt att funka

Senaste bidragen: 50:- 50:-

Skänk en peruk för alls rätt att funka

Sedan min son föddes 2014 har jag låtit mitt hår växa och låtit bli att färga, tona eller slinga det, endast av en enda anledning och mål: Att det skulle bli tillräckligt långt och oförstört för att donera till organisationen Änglahår som tillhandahåller peruker för barn med Alopecia, långvarigt och ofta permanent håravfall. Nu är tiden inne och jag är gruvligt trött på det långa håret. Turligt nog (eller välplanerat?!) passar detta in i tiden för Musikhjälpens insamlingar och därför tänker jag att mitt hår ska minsann få jobba inte bara en gång, utan två. 35,5 cm kommer garanterat att klippas av, resten beror på ER. För varje 5000kr jag får in, ryker ytterligare 1 cm. Gränsen går vid 5 cm då jag lovat min son att inte snaggas. Mitt hår är vid nacken ca 38 cm och vid mittbenan ca 55 cm, så det finns lite pengar att jobba in! Så - Hjälp mej att samla in minst ca 60 000 kr som oavkortat går till Radiohjälpens arbete med funktionshindrade barn OCH ger en peruk med långt hår! Håret kommer att klippas efter avslutad insamling, den 14 december. Allt det avklippta håret kommer oavsett resultat av den här insamlingen att skänkas till organisationen Änglahår (www.anglahar.se). Organisationen Änglahår valdes eftersom de donerar hår till barn med Alopecia. Dom verkar för att öka barns självkänsla genom hår och förmedlar donerat hår till peruker som sedan skänkes till barn som behöver en perukprotes. Barn med alopecia har ett långvarigt håravfall och behöver en kvalitetsperuk som de kan använda på längre sikt. (källa: www.anglahar.se).